Република Корея два пъти е настоявала с ноти Виолета Сечкова да стане

...
Република Корея два пъти е настоявала с ноти Виолета Сечкова да стане
Коментари Харесай

Южна Корея два пъти е искала Вили Сечкова за почетен консул в Пловдив

 Република Корея два пъти е упорствала с ноти Виолета Сечкова да стане неин почетен консул показва българското Министерство на външните работи предава Клуб Z.

По мотив решението на държавното управление от 13 януари да направи някогашната телевизионна водеща почетен консул на далекоизточната страна в Пловдив, Министерство на външните работи прецизира, че Южна Корея е изпратила ноти първо на 9 юли 2020 година, а по-късно на 29 октомври 2020 година Първият път документите са били върнати поради дребни грешки - пропуски за данните за кандидатката, за консулския ѝ окръг и за адреса на нейната канцелария. 

Нотите са подписани от министъра на външните работи на Република Корея Канг Кьонг-хуа, която написа до Външно, че има " цялостно и особено доверие в качествата и почтеността " на Виолета Сечкова.

В дипломатическата процедура почетните консули се оферират от страната, която ще съставляват, и единствено при крайни условия не биват одобрявани от страната хазаин. Те не получават заплащане, само че се употребяват от непълен дипломатически имунитет. Имат право да употребяват за служебни цели автомобил с червени дипломатически номера. Имат имунитет в канцелариите си и при осъществяване на служебни отговорности. Осигуряват сами работните си пространства, само че могат да събират такси за консулски услуги.

Почетните консули имат по-скоро представителни функционалности, като задачата им е да предизвикват икономическите и културните връзки сред двете страни. Към тях могат да се обръщат за подпомагане жители на назначаващата ги страна. Обикновено почетните консули са локални жители (в случая - българи), които са открили положителни връзки с непознатата страна.

У нас има към 60 почетни консули. Сред по-известните са някогашната другарка на  Цветелина Бориславова (Исландия), издателят и предприемач Иво Прокопиев (Канада), Саша Безуханова (Люксембург), Борислав Дионисиев (Малдиви), ректорът на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии в София Стоян Денчев (Оман) и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР